Residential

Lb House

a floating rectangular prism has clear visual structural logic, elevated northern views and excised internal courtyards. more to come soon…

ad House

a new dual wing, courtyard-centric house on a steep slope with northern views and sunlight….more to come soon

Ln House

a new 2 storey house with north facing double height voids to allow significant solar gain in winter. volumes are broken to align with program outputs and to de-scale the visual impact on the street. small courtyards provide human scaled outdoor spaces

jh House

a new house set into the slope of a beautiful bush land setting just outside of Canberra. The elevated western end takes advantage of distant views through eucalypt tree tops to hills beyond. the east-west long axis of the building allows all living spaces to gain good northern exposure and solar gain, high light windows and raking ceilings provide generous volumes within a relatively modest plan.

7s houses

this project involves the preparation of a series of open source house designs that achieve a minimum 7 star energy rating in any climate zone in australia through changes in specification only. model 1A shown…

an House

a site just north of canberra in NSW with spectacular views to the north, north-west, west and south-west encompassing the yass valley,¬†brindabella monutains and canberra central. 2 “sister” volumes rise above a walled¬†masonry base of blade walls that anchor and sheltar the home to the side of a steep hill. volume 1 comprises the living spaces with access to the wonderful views, volume 2 sits at the back of the site with a more private and sheltared character. ground floor gym, rumpus, workshop and garage back into the steep slope. a sunken external courtyard provides external sheltar from harsh winds and sun. copper cladding is proposed to provide a comfortable visible¬†relationship between the building and its landscape setting

pa House

a new upper floor addition adds extra living space for the clients’ young family, some peace & quiet for the parents, and a striking elevation on entry to the property. tall masonry blade walls anchor the tall and narrow addition into the site

hm House

a modest alterations & additions project that utilises the strong skillion roof form dominant in the original architecture. a new living/study space has great access to northern light and will greatly add to the amenity experienced by the occupants.

sa house

a beautifully proportioned and oriented site allows for an east – west living zone with continuous north facing glass, a central courtyard and a separate private sleeping wing. the use of concrete block, burnished concrete floors, zinc cladding and steel provides a robust and grounded architecture appropriate to the context

Award Winner: Custom Built House of the Year (150 – 250m2) 2016 MBA Excellence in Building Awards – to Ewer Constructions

images 1 – 3 by Nick Burrows and images 4- 9 & 12 – 15 by LightStudies

bd house

a linear volume sits atop a masonry base to provide views across a nature reserve. the single skillion roof form allows the split level house to sit comfortably within its site